Alle houtverbindingen van stoelen en tafels, worden sterk belast en zullen na verloop van tijd los gaan zitten. Bij gestoffeerde meubels moet men om reparaties te kunnen verrichten eerst de bekleding gedeeltelijk verwijderen.

Met een klos hout en een hamer kun je de verbinding uit elkaar slaan. Schuur de verbinding met schuurpapier schoon. Breng nu een goede lijm op de verbinding aan.

Er zijn goede konstruktie lijmen in de handel. Dit zijn waterbestendige 1 komponent polyurethaan houtlijmen zowel geschikt voor buiten als binnen. Voordeel van deze lijm is dat ze spleetvullend zijn en hechten op metaal en hout.

Deze lijm heeft een bruisende werking, wat wil zeggen dat de lijm op zal zwellen bij droging. Als je de verbinding opnieuw gelijmd hebt is het noodzakelijk om de verbinding te klemmen met lijmtangen.

Is dit niet mogelijk dan kun je ook met behulp van een sjorband de stoel inklemmen. Laat de lijmverbinding 24 uur drogen.

De overtollige lijmresten kun je voorzichtig met een houtbeitel of een stanleymes verwijderen.

Kijk hierbij uit dat je het meubel niet beschadigd. Als de verbinding gebroken mocht zijn dan kun je ook een houten deuvel in de verbinding boren en vervolgens het geheel weer in elkaar lijmen.