Om een tip te plaatsen moet u geregistreerd en ingelogd zijn. Als u nog niet geregistreerd bent kunt u dat hier doen.

Vervolgens kiest u in het menu (aan de linkerkant) de categorie en eventueel de subcategorie waarin u uw tip wilt plaatsen. Om de tip te plaatsen moet u naar het laagste niveau van de gekozen categorie gaan, in hogere niveaus kunt u geen tips plaatsen omdat dit dan onoverzichtelijk zou worden.

Als u in het laagste niveau bent belandt ziet u daar (mits aanwezig) de tips die al in deze (sub)categorie zijn geplaatst. Onderaan de rij met tips ziet u een icoontje dat lijkt op een envelopje. Hierachter staat de tekst "Laat hier een nieuwe tip achter". Als u op dit icoontje op de tekst klikt kunt u een nieuwe tip achterlaten.

Nadat u heeft geklikt gaat u naar een nieuw scherm. Hier bent u verplicht een titel in te vullen voor uw tip. Daaronder kunt u uit de (sub)categorien kiezen waar uw uw tip aan toe wilt voegen. In de volgende twee tekstvelden kunt u uw tip plaatsen. Het bovenste veld is verplicht zodat u een korte omschrijving of inleiding voor de tip kunt geven. Het tweede veld is niet verplicht in te vullen, maar als u een grote tip heeft is het aan te raden dit veld te gebruiken.

Als u de tip heeft ingevoerd klikt u op het 'vinkje' (V) dat naast de titel staat. Uw tip wordt nu opgeslagen en de beheerder van de site zal een berichtje krijgen dat uw tip is geplaatst. Als deze goed wordt bevonden zal uw tip op de site te zien zijn.